Share:

Alimente care contin extracte de drojdie

Pe acelasi subiect

Extractul de drojdie a inlocuit glutamatul monosodic (MSG) ca aroma in majoritatea alimentelor procesate, deoarece este listat ca ingredient natural pe etichetele produselor.

Cu toate acestea, extractul de drojdie contine acelasi acid glutamic concentrat ca MSG. Utilizarea crescuta a extractelor de drojdie in alimente de la supe si sosuri pana la conserve de carne si peste se datoreaza aromei lor distincte care rezulta din peptide si aminoacizi care se formeaza prin autoliza proteinei din drojdie.

Supe conservate si congelate

Extractul de drojdie este un produs limpede, solubil in apa, format dupa ce enzimele din celulele de drojdie autolizeaza sau dizolva proteina din drojdie. Exista versiuni clare ale extractului folosit in alimente de culoare deschisa, cum ar fi bulionul, bulionul de pui si versiuni mai inchise in supe mai grele. Supele conservate si congelate contin extract de drojdie pentru a le spori aroma si a spori aroma carnii sau a ingredientelor cu aroma de branza. Este o practica larg raspandita in industrie, iar extractele de drojdie pot fi gasite si pe etichetele ingredientelor din supele procesate derivate natural, fara MSG, inclusiv cele vandute la magazinele naturiste.

Cercetarile efectuate de Universitatea Vanderbilt au descoperit ca, desi Food and Drug Administration nu interzice utilizarea acestor extracte, chiar si atunci cand numele este folosit pentru a ascunde prezenta MSG, cantitatea de glutamat pe care o contine prezinta o problema pentru persoanele sensibile la MSG care experimenta efecte toxice.

Lactate

Deoarece extractele de drojdie contin azot si compusi care favorizeaza cresterea, ele sunt utilizate pentru cultivarea microorganismelor din alimente, in special in culturile de lactate. Branza, inclusiv branza de vaci si iaurt, contin extracte de drojdie. Asociatia Europeana pentru Produse Speciale de Drojdie raporteaza ca extractul este utilizat pe scara larga atat in ​​Europa, cat si in Statele Unite pentru a imbunatati aromele de branza in produsele lactate si, in ciuda faptului ca este un aditiv, este considerat o aroma naturala de catre FDA.

Articole de patiserie

Extractul de drojdie este compatibil cu produsele pe baza de cereale si produsele de panificatie si este utilizat pe scara larga in aceste alimente. Deoarece este stabil in timpul procesarii alimentelor, poate fi congelat, gatit cu microunde sau copt. Sub forma de pulbere, se foloseste in aluatul pentru prajituri, gogosi, briose, rulouri si cornuri sau se presara la suprafata pentru a face aroma produselor mai puternica, mai atractiva si mai completa.

Conserve de carne si peste

Carnea si pestele procesate contin extract de drojdie. Hamburgerii congelati, curcanii si puii de marca, fripturile si chiar burgerii vegetali contin extractul pe etichete. Baconul, sunca, tonul conservat, somonul conservat si alte conserve de peste sunt procesate cu extract. In mod normal, numai carnea, puiul, curcanul, carnea de vita si bucatile care sunt proaspete din magazin si vandute fara ambalare nu contin extract.

Sosuri si amestecuri sarate

Sosurile, sosurile, condimentele si amestecurile sarate sunt exemple de alimente cu extract de drojdie. De fapt, extractul de drojdie este vandut curat sub o varietate de nume de marca pentru a fi folosit acasa pentru a aroma supe si tocane. Daca sunteti sensibil la aditivi alimentari precum MSG, cititi etichetele alimentelor pe care le cumparati si evitati-le pe cele care contin extract de drojdie. Fructele si legumele proaspete, in special atunci cand sunt spalate, sunt intotdeauna lipsite de extract.

Gustari

Majoritatea gustarilor, inclusiv biscuitii si covrigei, se bazeaza pe extract pentru a le spori aroma.