Share:

Radacina de taro: ce este si care sunt beneficiile ei?

Pe acelasi subiect

Datorita antioxidantilor si fibrelor prezente in radacina de taro, se poate reduce incidenta mai multor patologii complexe care pun sanatatea in pericol.

Radacina de taro este un tubercul nu prea cunoscut in multe tari occidentale . Cu toate acestea, are o serie de proprietati benefice pentru sanatate, care il fac un aliment interesant de inclus in dieta. Va vom spune tot ce poate aduce aceasta leguma.

Retineti intotdeauna ca consumul de legume este esential. Aceste produse se remarca prin continutul lor in micro si fitonutrienti; acesta din urma cu caracter antioxidant. Ele sunt capabile sa ajute la prevenirea patologiilor cronice si complexe.

Radacina de taro poate ajuta la controlul zaharului din sange

Potrivit cercetarilor publicate in revista Nutrients , polifenolii prezenti in tuberculi sunt capabili sa faciliteze gestionarea diabetului. Desi acest test a fost efectuat pe sobolani, exista modele teoretice care confirma suspiciunile. Radacina de taro, fiind inclusa in aceasta grupa de alimente, ar avea beneficiul de a ajuta la reglarea glicemiei.

Trebuie evidentiata capacitatea antioxidanta a polifenolilor prezenti la speciile de plante . Aceste substante imbunatatesc eficienta metabolismului grasimilor si reduc inflamatia ficatului, considerata periculoasa.

Reduce riscul de boli de inima

Tot datorita prezentei flavonoidelor in compozitia sa, radacina de taro ar putea fi capabila sa reduca incidenta patologiilor legate de sistemul cardiovascular. Consumul sau regulat scade rata de oxidare a lipoproteinei VLDL, ceea ce se traduce printr-o sansa mai mica de a dezvolta placi aterosclerotice. In acelasi timp, are un impact pozitiv asupra inflamatiei.

Reducerea incidentei placilor de ateroscleroza imbunatateste prognosticul cardiovascular al oamenilor.

Promoveaza o buna sanatate digestiva

Potrivit unui studiu publicat in revista Carbohydrate Polymers , tuberculii au o valoare buna de digestibilitate. Radacina de taro in special.

In acest fel, consumul acestuia ajuta la facilitarea digestiei si la evitarea eventualelor disconforturi gastrice derivate din excesul de grasimi sau zaharuri simple. Este necesar sa incercati intotdeauna sa combinati acest aliment cu alte legume si cu un continut ridicat de fibre. Acest lucru stimuleaza motilitatea intestinala si reduce riscul de constipatie.

Radacina de taro ajuta la protejarea pielii

Inca o data, datorita fitonutrientilor pe care ii contine, radacina de taro este capabila sa imbunatateasca sanatatea si aspectul pielii . De remarcat ca este un aliment cu un continut ridicat de vitamina C, un nutrient despre care s-a demonstrat ca este capabil sa stimuleze sinteza colagenului. Aceasta este una dintre proteinele majore din organism, esentiala pentru tesuturile superficiale.

Va poate ajuta sa pierdeti in greutate

In general, alimentele pe baza de plante se remarca prin continutul de fibre. Aceasta substanta este capabila sa genereze o senzatie de satietate, deoarece creste volumul bolusului alimentar si stimuleaza mecanoreceptorii stomacali.

Astfel, golirea gastrica este incetinita si se genereaza o digestie mai eficienta, prevenind in acelasi timp aparitia poftei de mancare precoce. Pe termen mediu, acest lucru se traduce printr-un risc mai mic de gustare intre mese si, prin urmare, este un ajutor in cautarea pierderii in greutate.

Radacina de taro stimuleaza sistemul imunitar

Inca o data trebuie sa amintim proprietatile vitaminei C continute de radacina de taro. Acest nutrient nu numai ca reuseste sa stimuleze sinteza colagenului, dar este si util pentru a garanta functionarea corecta a sistemului imunitar.

In acest fel, organismul poate fi protejat impotriva patologiilor infectioase, in timp ce durata simptomelor sale este redusa. Exista dovezi ca mentinerea unor niveluri adecvate de vitamina afecteaza intervalul de persistenta al racelilor si racelilor .

Cum poate fi consumata radacina de taro?

Radacina de taro poate fi consumata ca inlocuitor pentru cartofi, cartofi dulci sau orez . Accepta foarte bine gatitul la abur sau gatitul cu apa, desi este posibil sa se evalueze si prajirea. Retineti ca aceasta ultima metoda va scadea proprietatile nutritive din alimente, modificandu-i valoarea calorica.

In unele culturi orientale este chiar posibil sa gasim deserturi facute cu acest tubercul, deoarece are o aroma usor dulce care se combina cu cacao si fructe uscate.

Radacina de taro poate fi o alternativa la cartofii dulci, de exemplu, pentru a adauga varietate dietei.

Contraindicatii ale radacinii de taro

Retineti ca radacina de taro este o leguma care contine cantitati mari de oxalat de calciu . Din acest motiv, daca este consumat crud, creste riscul de aparitie a pietrelor la rinichi. Ca regula generala, se recomanda limitarea consumului acestuia la pacientii predispusi la aceasta patologie, la care va fi necesar sa se garanteze un consum mare de lichide pentru ameliorarea presiunii renale.

Radacina de taro: un aliment benefic rar

Conform celor spuse, radacina de taro este un aliment care poate oferi beneficii pentru sanatate, desi consumul sau nu este foarte frecvent in culturile occidentale . Il poti procura in magazine specializate sau portaluri online , pentru a-l incerca si a experimenta caracteristicile organoleptice ale acestuia. Folositi-l ca pe un cartof pentru a adauga mai multa varietate dietei.